Biologische Tuinderij de Knotwilg

Werk

Een tuinderij betekent veel werk. En vaak ook stevig werk, in weer en wind. Maar het is wel erg gevarieerd; grond bewerken, planten, wieden, snoeien, oogsten. De grote variƫteit aan producten zorgt voor een grote diversiteit in het werk. En elk seizoen is anders. Op een zonnige dag in juni vroeg de kwetsbare bladgroente en peultjes oogsten voordat de zon te vel wordt. Of juist op een koude dag in januari als het 's middag net even boven nul is toch nog wat wintergroente van de velden halen. In het voorjaar de eerste verse, wilde kruiden oogsten of juist in de herfst appels plukken en noten rapen.

En of het nu een koude, een natte, een hete of een heel gewone, lekkere dag is, het werk wordt altijd onderbroken voor welverdiende pauzes voor een kop koffie, om bij te praten of om gewoon even onderuitgezakt te zitten. Het produceren van duurzaam, gezond en lekker voedsel geeft veel voldoening.

En dan zijn er ook nog de marktkramen in Amsterdam en Den Haag. Hier wordt de groente verkocht. Als verkoper heb je veel contact met de klanten. Vooral met vaste klanten kun je een goede band opbouwen. Hoewel niet alle medewerkers aan de kramen ook op het land werken zorgt het wel voor een meerwaarde om klanten uitleg te kunnen geven over de oogst en de actuele situatie bij de tuinderij.

GeĆÆnteresseerd?
Het komt regelmatig voor dat we extra hulp kunnen gebruiken, zowel vaste krachten als tijdelijke medewerkers voor de drukke zomermaanden. Het is in sommige gevallen ook mogelijk bij de Knotwilg stage te lopen.

Als je interesse hebt in werken bij de Knotwilg, op de tuinderij of aan de marktkraam, kom dan eens langs aan de kraam (liefst 's middags als het iets minder druk is) om te informeren naar de mogelijkheden. Het is ook mogelijk om per email hierover contact op te nemen.

logo WOOFF Netherlands
WOOFFing
We vangen op onze tuinderij ook WOOFF-ers op. WOOFF staat voor Worldwide Opportunities on Organic Farms (WWOOF) is een wereldwijde beweging om mensen in contact te brengen met biologische boeren, een educatieve uitwisseling te bevorderen en een wereldwijde gemeenschap op te bouwen die zich bewust is van biologische landbouwpraktijken. Als je interesse hebt om als WOOFF-er bij de Knotwilg aan de slag te gaan ga dan naar deze webpagina van WOOFF Netherlands.

Often we do host WOOFFers at the Knotwilg. If you are interested in this, please visit the page about our garden on the website of WOOFF Netherlands.